Zdravlje od Boga

srijeda, 25.11.2015.

JOŠ MALO O PAPAJI

- 19:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ČOROKOTOVO ULJE - CRNJIKA

- 19:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

KONCENTRAT PAPAJE 35 MULTYPLY PLUS (enzimska bomba)

Posebno je djelotvoran kod mesa i ostalih namirnica bogatim proteinima, čineći ga lakše probavljivim te poboljšavajući njegovu iskoristivost u organizmu. Poboljšavaju također iskoristivost masti, škroba i ugljikohidrata iz biljaka poput graška, graha, leće, oraha i žitarica. Ova tekućina također pomaže pri probavljanju obroka pripremljenih na mastima i masnoćama.
Multyply Plus 35 pomoći će vašem organizmu probavu dragocjenih proteina i na taj način zaštiti vas od posljedica loše probave kao što su plinovi, žgaravica i kiselina u želucu te će omogućiti proteinima što brži ulazak u krvotok i pomoć bržem stvaranju mišićne mase.

- 19:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

PAPAJA KAO PRIRODNI LIJEK

Papaja (Carica papava) je još jedna biljka koja Ima blagotvoran učinak na probavu. Još prije mnogo stoljeća stanovnici tropa uočili su da mogu konzumirati obroke s puno mesa ili ribe bez želučanih tegoba ako za desert imaju papaju. Suvremeno istraživanje pokazalo je da ovo tropsko voće sadrži jedan snažan enzim koji razgrađuje proteine - papin, a koji je sličan pepsinu, probavnom enzimu koji je prirodno prisutan u želucu.
Ekstrat papona iz samo jedne zelene papaje tako je snažan da može potaknuti probavljivanje pola litre mlijeka u pola sata.
Ovaj pnrodri enzim olakšava probavu djelujući na ravnotežu između kiselosti i lužnatosti, a da ih crijevne izlučevine ne razgrađuju. Posebno su pogodne za normalnu probavu proteina u želucu.
Proteini su glavni građevni materijal svih stanica u organizmu. Energija, otpornost i mišićna masa ovise o unosu proteina. Ipak, proteini moraju biti pretvoreni u tekućinu i probavljeni kako bi prešli u krvotok. Nepoptpuna probava česro izaziva zatvor i druge tegobe, te proteini koje smo unijeli u oragnizam često ne završavaju u našem krvotoku u potpunosti.
Meso, riba, sir, jaja, perad, pivski kvasac, zrna soje, žitne klice i neke vrste oraha i lješnjaka najbolji su izvor proteina.
Hrana bogata proteinima razgrađuje se brže od ostalih namirnica, ali što se god više produžuje njihov boravak u probavnom sustavu, veći je rizik od nastanka toksičnog stanja. Unutar nekoliko sati, razgradnja proteina izaziva plinove truljenjem, zatim nadimanja, neugodan okus u ustima i neugodan zadah.

- 18:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 24.11.2015.

Bio fermentirani sok od Papaje izravno iz Australije

- 20:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ulje crnog kima (kumina)

Ulje crnog kima izravno iz Kraljevstva Saudijske Arabije.

- 20:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Crni kim

Božja biljka, jedina zapisana u Bibliju i Kuranu! Narod vjeruje da je sveta i da je Bog stvorio da liječi sve što bi moglo da muči jedno ljudsko biće!

Nigella sativa (poznata kao kim, crni kumin, čurokot ili kalinji) je jednogodišnja biljka iz porodice Ranunculaceae. Poznata po svom plodu – crnom sjemenu koje se zove crni kumin (nemojte ga zamijeniti sa kuminom, Cumunum cyminum, koji možete pronaći skoro u svakoj trgovini).

Crni kim

Jedna je od najpoznatijih biljaka u povijesti medicine. U drevnom Egiptu su ga koristili za poboljšanje probave, kod prehlada, glavobolja, infekcija i zubobolja. Sjeme crnog kumina bilo je pronađeno u grobnici faraona Tutankamona. Kalinji se spominje u Bibliji i Haditha. Islamski poslanik Muhamed o njemu govori sljedeće: “Crni kumin liječi sve bolesti osim smrti”.

Univerzalni lijek

Crni kumin, kim ili Nigella sativa, korišten je još u starom Egiptu, a danas je poznat kao jedna od najdjelotvornijih ljekovitih biljaka u prevenciji i liječenju niza zdravstvenih tegoba. Mnogi ga nazivaju i univerzalnim lijekom, onim koji liječi gotovo sve bolesti.

Sprovedeno je više od 200 istraživanja na različitim sveučilištimai u njima je dokazano da kim povoljno utječe na veliki broj bolesti, posebno autoimune – poput multiple skleroze, reumatoidnog artritisa, psorijaze, astme, alergije, alergijskog rinitisa, kao i da umanjuje kolesterol i trigliceride, ublažava šećernu bolest, visoki krvni tlak, ekcem, akne, bronhitis, upalu pluća i sinusa, gastritis, čir, infekciju helikobaterom, bolesti jetre, kronični umor, slabu cirkulaciju, karcinom, a od izuzetne je pomoći i kod kemoterapije i terapije zračenjem.

Klinički je dokazano da crni kumin ublažava simptome alergije, alergijskog rinitisa i alergijske astme. Njegovo ulje širi dišne puteve i olakšava disanje, a svojim antibiotskim djelovanjem sprječava razvoj sekundarnih bakterijskih infekcija, koje se često javljaju uz sezonske alergije. Na prirodan i siguran način priprema organizam na blaže reagiranje na alergene i postupno povećava toleranciju organizma na njih.

Odličan za srce

Kim djeluje povoljno i na kardiovaskularni susav. Jačanjem zida krvnih žilai povećavanjem njihove elastičnosti dovodi do regulacije arterijskog tlaka.

Istraživanja su pokazala da primjena ulja crnog kumina dovodi do snižavanja ukupnog kolesterola, triglicerida i vrijednosti takozvanog lošeg (LDL) kolesterola. Može se koristiti za snižavanje vrijednosti šećera u krvi tako što stimulira gušteraču na izlučivanje inzulina i povećava osjetljivost stanica na njega. Poseban učinak pokazuje kod dijabetesa tipa 2.

Posljednjih godina istraživanjima je dokazano i antitumorsko djelovanje crnog kumina, te se on može koristiti i kao pomoć u liječenju karcinoma jer djeluje izravno na maligne stanice i jača obrambenu moć organizma.

- 17:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  studeni, 2015  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Studeni 2015 (7)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • ZDRAVLJE NAM JE IPAK NAJVAŽNIJE!
    ZDRAV ČOVJEK IMA TISUĆU ŽELJA, BOLESTAN SAMO JEDNU!

Linkovi

  • https://www.facebook.com/zdravljeodboga/
    http://www.papaja.hr/Home.aspx